INFORMACIJE O KOLAČIĆIMA

1. Općenite informacije o kolačićima

Kolačići su male datoteke koje sadrže slova i brojeve koje mogu biti postavljene na vaš uređaj kad posjetite web-mjesto ili upotrebljavate aplikaciju. Kolačiće upotrebljavamo kako bismo poboljšali vaše iskustvo na našoj platformi pamćenjem vaših preferencija. Bez upotrebe kolačića vaše će iskustvo na našoj platformi biti manje uslužno za korisnika.

2. Upotreba kolačića na ovim web stranicama

Kolačići obavljaju različite funkcije, uključujući olakšavanje navigacije i spremanje vaših postavki kako bi vam pokazali relevantan sadržaj i poboljšali opće korisničko iskustvo. Kolačiće upotrebljavamo:

• Za upravljanje postavkama i poboljšanje određenih značajki na našoj platformi. To može npr. obuhvaćati prikupljanje podataka o datumu i vremenu vašeg posjeta
• Za poboljšanje mjera sigurnosti i sprječavanje prijevara
• Zbog analize načina pristupanja našoj web stranici, kako se web stranica upotrebljava i njezine performanse. Spomenute informacije upotrebljavamo za održavanje, upravljanje i neprekidno poboljšavanje naših usluga i korisničkih iskustava.
• Kako bismo vam mogli pružiti relevantne oglase. Zbog toga što kolačići pomažu regulirati oglase koje vam se prikazuju i mogu mjeriti njihovu učinkovitost.

3. Primjeri kolačića koje upotrebljavamo

Sesijski kolačić – postoji u privremenoj memoriji dok korisnik pregledava i navigira kroz site. Nastaje kada prilikom stvaranja kolačića nije određen datum njegova isteka. Internetski preglednici obično izbrišu sesijski kolačić kada ih korisnik zatvori.

Trajni kolačić– kao što im i ime govori, po trajanju “nadmašuje” onaj sesijski. Ako kolačić ima svoj rok trajanja (Max-Age) podešen na 1 godinu, tada bi se unutar godinu dana serveru slala izvorna vrijednost u kolačiću, svaki put kada bi korisnik posjetio server. Ovo se može koristiti za snimanje važnih djelića informacija poput toga kako je korisnik izvorno dospio na site. Zbog ovog razloga zovu se i kolačići za praćenje (tracking cookies).

Kolačići trećih strana – Kolačići tzv. prve strane su kolačići podešeni s istom domenom (ili pod-domenom) koja je prikazana na adresnoj traci internetskog preglednika. S kolačićima trećih strana je suprotno, podešeni su s domenama drukčijim od one koju možete vidjeti u adresnoj traci.

Partneri za statistiku i analizu web stranice: Radi boljeg razumjevanja kao koristete našu web stranicu, radimo s raznim partnerima za analitiku (Google i Facebook) stoga im dopuštamo da upotrebljavaju vaše kolačiće. Za više informacija o tome kako partneri za statistiku i analizu upotrebljavaju vaše kolačiće možete pronaći na sljedećim poveznicama:

1. Google 
2. Facebook 

Naša platforma također upotrebljava dodatke trećih strana u obliku gumba za „sviđa mi se“ na Facebooku. Pomoću ovog gumba omogućujemo lakši pristup našim ponudama i informacijama koje se nalaze na platformi Facebook.com u obliku stranice za naše poduzeće.

4. Blokiranje ili onemogućivanje kolačića

Vaš internet preglednik uglavnom će pružiti informacije o postavkama kolačića. Na sljedećim poveznicama možete se informirati kako odbiti, izbrisati ili blokirati kolačiće.

1. Google Chrome 
2. Mozilla Firefox 
3. Internet Explorer 
4. Opera 
5. Safari

5. Kontaktirajte nas

Za dodatne informacije možete nam se obratiti putem OBRASCA ZA KONTAKT